Het leven is veranderlijk en daardoor veranderen ook wensen en behoeften. Uw geheugen laat u wat vaker in de steek of u kunt door een andere beperking niet meer aan het arbeidsproces deelnemen, zoals u graag zou willen. Ook in deze fase van het leven zijn er genoeg mogelijkheden waardoor u ’s ochtends met een glimlach uit uw bed stapt.

Onbeperkt Talent richt zich op het stimuleren van thuiswonenden met (beginnende) dementie om hun talenten in te zetten als vrijwilliger in de samenleving. Dat kan zijn bij verenigingen, scholen, bedrijven of maatschappelijke organisaties. De nog aanwezige talenten van de deelnemers staan hierbij centraal en wij als begeleiders van Onbeperkt Talent zoeken samen met u een passende plek.

In de praktijk blijkt dat deelnemers aan Onbeperkt Talent zich nuttiger en waardevol voelen en dat heeft een grote positieve impact op mensen met dementie, hun mantelzorgers en de algemene maatschappelijke waarde. Door de maatschappelijke betrokkenheid kunnen de deelnemers langer zelfstandig functioneren. Opvallend is dat veel mensen met dementie hun vrijwilligerswerk jarenlang volhouden. 

Wilt u vrijwilliger worden en heeft een (beginnende) vorm van dementie? Wilt u als direct betrokkene (naaste) meer informatie over de mogelijkheden? Of heeft u vragen over bijvoorbeeld vervoer en/of kosten? Neem dan contact met ons op.

Renswoude

Rianne van Ginkel,
06 51 64 75 25

scherpenzeel

Wendy van de Visch,
06 83 77 58 54