SWO in een nieuw jasje

XON laat zien waar de vernieuwde SWO voor staat!
Welzijn en ondersteuning voor iedereen van 23 jaar
en ouder in de gemeenten Scherpenzeel en Renswoude.

SWO in de Scherpenzeelse krant

18 mei – In deze actieweek ook een mooi artikel over alle diensten en activiteiten van SWO in de Scherpenzeelse krant. Maureen Hubbelmeijer interviewde bestuursleden
Henk van Hoevelaken en Kees Eskes.
Martine Buitenhuis maakte de foto – met daarop alle bestuursleden – die bij het artikel is geplaatst.

Wij gaan weer fietsen!

De fietsclub ‘ Samen om Scherpenzeel‘ start weer en zoekt fietsers die mee willen fietsen. De tweede fietstocht staat gepland op 8 juni aanstaande, vertrek om 13.30 uur vanaf kerkgebouw “de Achthoek” aan de Molenweg te Scherpenzeel.

Aanmelden is verplicht via het e-mailadres awmiedema1@hetnet.nl uiterlijk de zaterdag voorafgaand aan de fietsmiddag vóór 18.00 uur! (coronamaatregel) Minimaal aantal deelnemers is 10, maximaal aantal deelnemers 20. De minimum fietssnelheid is 15 km. per uur. De twee eerste en de twee laatste fietsers dragen een oranje hesje dat beschikbaar wordt gesteld.
De middagfietstocht is ca. 25 km., de dagtocht ca. 45 km. Tijdens de fietstochten is er een pauze, veelal bij een restaurant, om iets (voor eigen rekening) te nuttigen.

De contributie bedraagt € 15,00 p.p. voor het jaar 2021 contant te betalen bij de eerste fietstocht. De van overheidswege geldende coronamaatregelen dienen in acht te worden genomen. Iedere deelnemer gaat voor eigen rekening en op eigen risico mee;
SWO-sr is nimmer aansprakelijk voor welke schade dan ook.

De fietsdata 2021 zijn: 08 juni |  13 juli | 10 augustus

14 september is de geheel gratis (incl. lunch) verzorgde dagtocht.

Een gewaarschuwd mens…

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen nieuwe manieren om mensen op te lichten. Ook corona levert nieuwe methodes op: zo doen criminelen zich voor als verpleegkundige en willen ze u zogenaamd komen prikken. Of een bankmedewerker komt wel bij u langs, omdat u niet naar de bank kunt komen. Helaas zien wij dat ouderen vaak het doelwit zijn van deze oplichters. Daarom hebben verschillende organisaties de handen ineengeslagen om voorlichting te geven over de verschillende methodes van deze oplichters. U leest hier meer over de preventiecampagne ‘Maak het ze niet te gemakkelijk’.