Maatje dementie

SWO is in 2022 gestart met Maatjes voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen. Als sprake is van dementie verandert er iets. Vaak zijn verlies van geheugen en problemen met oriëntatie en organisatie het eerst merkbaar. Al snel raak je dan de aansluiting kwijt met netwerken waarbinnen je je altijd thuis hebt gevoeld. Over dingen die je gewend was zelfstandig te doen, ben je ineens erg onzeker geworden.

Een maatje op wie je een beroep kunt doen, die begrijpt wat je is overkomen en die de dingen die jij leuk vindt samen met jou wil doen, kan dan veel voor je betekenen.

De SWO is op zoek naar vrijwilligers die zo’n maatje zouden willen zijn. Als je je aanmeldt, weet je al iets over dementie, heb je ervaring in de omgang met mensen met dementie óf wil je er juist graag meer over weten. In al deze gevallen ben je zeer welkom om je aan te melden. We maken dan kennis met je en bespreken of je graag meer informatie over dementie zou willen krijgen en jij vertelt over je eventuele ervaringen en motivatie om Maatje te worden.

Als Maatje bepaal je samen met de persoon aan wie je wordt verbonden wat jullie gaan doen en hoe vaak. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van de tijd die jij hebt of de interesse die jullie delen.

Informatie of aanmelden
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor dit project? Neem dan contact op met Wendy van de Visch (Scherpenzeel), telefoon 06 83 77 58 54, e-mail:
 w.vandevisch@swo-sr.nl.