Museum Plus Bus

De VriendenLoterij ondersteunt de Museum Plus Bus. Deze bus bezorgt ouderen die niet makkelijk zelfstandig op pad kunnen een onvergetelijke dag in Nederlandse musea. De bus rijdt door het land om u mee te nemen voor een cultureel uitstapje. SWO heeft de kans gekregen om vrijdag 17 mei met een groep van maximaal 45 personen (inclusief begeleiding; hier zorgt SWO voor) een bezoek te brengen aan het Van Gogh museum te Amsterdam. In dit museum kunt u veel hoogtepunten uit Van Goghs werk bekijken. Ook komt u meer te weten over wie hij was, hoe zijn turbulente leven eruit zag en wie dichtbij hem stond. Bent u 70+ en (vanwege leeftijd of conditie) niet in staat zelfstandig een museum te bezoeken? Ga dan met ons mee!

Het programma is als volgt: 09:30 uur verzamelen bij De Breehoek; vertrek is om 10:00 uur. Om 12:00 uur staan de koffie en een lekkere lunch klaar bij Brasserie Zuiderbad te Amsterdam. Rond 13:00 uur wandelen wij naar het Van Gogh museum (ca. 6 minuten lopen). Om 13:30 uur staat een rondleiding in het museum gepland. Vanaf 14:45 uur heeft u gelegenheid om zelfstandig door het museum te dwalen. Wij vertrekken om 15:45 uur vanuit het museum en verwachten rond 17:45 uur weer terug te zijn bij De Breehoek.

Er is een mogelijkheid om een beperkt aantal opvouwbare rolstoelen/rollators mee te nemen. Eventueel kunt u ook een rolstoel lenen bij het museum.

Aan de busreis en het bezoek aan het museum zijn geen kosten verbonden. Bij dit uitstapje zit een lunch inbegrepen. Deze is wel voor eigen rekening. De kosten bedragen €13,50 per persoon. U betaalt dit bedrag direct na aanmelding via een betaalverzoek.

Opgeven kan tot 15 april via de agenda op onze website. In de bevestigingsmail die u direct na aanmelding ontvangt, zit een link om de kosten voor de lunch te betalen (€13,50 p.p, €27,- voor twee personen). Pas na uw betaling is uw inschrijving definitief. Vol = vol. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk Rijnders, telnr. 06 51 21 17 89. 

Maatje dementie

SWO is in 2022 gestart met Maatjes voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen. Als sprake is van dementie verandert er iets. Vaak zijn verlies van geheugen en problemen met oriëntatie en organisatie het eerst merkbaar. Al snel raak je dan de aansluiting kwijt met netwerken waarbinnen je je altijd thuis hebt gevoeld. Over dingen die je gewend was zelfstandig te doen, ben je ineens erg onzeker geworden.

Een maatje op wie je een beroep kunt doen, die begrijpt wat je is overkomen en die de dingen die jij leuk vindt samen met jou wil doen, kan dan veel voor je betekenen.

De SWO is op zoek naar vrijwilligers die zo’n maatje zouden willen zijn. Als je je aanmeldt, weet je al iets over dementie, heb je ervaring in de omgang met mensen met dementie óf wil je er juist graag meer over weten. In al deze gevallen ben je zeer welkom om je aan te melden. We maken dan kennis met je en bespreken of je graag meer informatie over dementie zou willen krijgen en jij vertelt over je eventuele ervaringen en motivatie om Maatje te worden.

Als Maatje bepaal je samen met de persoon aan wie je wordt verbonden wat jullie gaan doen en hoe vaak. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van de tijd die jij hebt of de interesse die jullie delen.

Informatie of aanmelden
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor dit project? Neem dan contact op met Wendy van de Visch (Scherpenzeel), telefoon 06 83 77 58 54, e-mail:
 w.vandevisch@swo-sr.nl.